Slipsvård

Slipsvård – Vårda sin slips

Om du vill pensionera din slips i förtid ska du strunta i att knyta upp slipsknuten efter du använt slipsen. Men vill du att slipsen ska hålla länge finns det ett par enkla knep.

  • Börja med att alltid knyta upp slipsknuten efter du använt slipsen. Dra sedan slipsen försiktigt mellan pek- och långfingret så att rynkorna som kan sitta kvar från knuten försvinner.
  • Att haslipseni byrålådan eller allaslipsarpå en och samma galje är ingen höjdare. Om man förvara alla slipsar på en galje finns också en risk för att alla slipsar rasar ner på golvet och blir skitiga. En smart lösning till detta ärslipshängaren. Ta väl hand om dina slipsar och öka livslängden genom att hänga slipsarna på rätt sätt med en kvalitativaslipshängarei trä från Umo Lorenzo.


(Klicka på bilden för att komma direkt till produkten)

Ska man stryka en slips finns det vissa nödvändiga hållpunkter. När man strykerslipsenska man aldrig stryka direkt på sidentyget och det är nödvändigt att lägga en tunn, lätt fuktad kökshanduk mellan slipsen och järnet, sänka värmen till sidentemperatur och trycka extremt löst. Att som lekman försöka stryka enslipsär dömt att misslyckas. Strykningen kan lätt förstöra tygets glans, platta till slipsens mjukt rundade kanter och göra att alla sömmar lämnar märken efter sig på yttertyget. Det är bättre att man istället enbart ångar slipsen med strykjärnets ångfunktion och låter den hänga, alltså inget tryck all med järnet på slipsen. Men allra bäst är att lämna in slipsen till en kemtvätt och låta dem göra det.

Du kan kommentera, eller skicka trackback från din sida.

Kommentera

Sponsor: Knyta slips