Slipsmaterial

Sidenslips 

Det är något speciellt med med fina sidenslipsar, de glänser på ett magiskt sätt som är svårt att förklara. Ett sidentyg kan se ut på många olika sätt. Det kan vara tunt eller tjockt och antalet mönster är oändligt. Silkestråden är från början helt vit och om det inte färgas så får tyget samma vita färg. Det finns två olika tekniker för att göra mönstrade sidentyger – att mönstren trycks direkt på tyget eller att mönstren vävs.

Vi har valt att ha alla våra sidenslipsar i vävt handsytt siden. Detta för att få den absolut bästa kvaliteten, samt att sidenslipsar med vävda mönster i allmänhet uppfattas som mer exklusiva. Men detta är inte kostigt då vävningen ofta gör att slipsarnas yta får mycket struktur vilket ger ett djup som förtrollar den som betraktar. Slipsar med tjocktare sidentyg brukar anses som exklusivare än de gjorda med tunt tyg och därför har vi valt att ha alla våra sidenslipsar i tjockt sidentyg.

Ullslips

I Norden är ullslipsar på väg in mer och mer som är förståligt då ull är absolut lika fint material som siden. Ullslipsar passar speciellt bra på hösten och vintern inte bara för att ullen värmer mot bröstet utan för att det passar perfekt till dova höstfärger. Ullslipsarna har en struktur och lyster som känns sober och elegant.

Du kan kommentera, eller skicka trackback från din sida.

Kommentera

Sponsor: Knyta slips