Hur man knyter en slips: Tips och trick

slipstips

Neckwears tips och trick

Det finns ett par trick för att få till längden på slipsen, men de fungerar inte för alla. Ett är att slipsens breda ände ska sträcka sig dubbelt så långt ner på kroppen som den smala delen innan man börjar knyta slipsen. Många väljer också att använda stygnen som delar av slipsen i flera delar som riktmärken. Vägen fram till den perfekta slipsknuten kan vara lång och det krävs mycket träning innan man lyckas, men övar man så leder det ofta till en vana, samma sak gäller när man ska få till perfekta formen på slipsknuten.

Om knuten inte blir bra går det att göra en del justeringar utan att behöva knyta upp den. Lossa bara lite och lös upp eventuella veck och kläm till knuten så att den blir som du vill ha den och dra åt igen.  Typiska knytmisstag är antingen dra åt knuten för hårt eller för löst. Båda varianterna är mindra lyckade, det gäller att hitta en gyllene medelväg mellan de båda felen.

Knyt alltid slipsen framför en spegel om du har möjlighet. Knuten ska sitta över kragknappen. Drar du åt den för hårt kommer slipsen att klättra för högt i kragen. Drar du åt knuten för löst kommer skjortknappen att synas och det ser bara slappt och ofärdigt ut. Vill man se slapp ut på ett snyggt sätt måste man knäppa upp översta skjortknappen.

Du kan kommentera, eller skicka trackback från din sida.

Kommentera

Sponsor: Knyta slips